4. února 2012

:-)

Dnešní den je takový sluníčkový...


Včera jsem si všimla, že už je v prodeji kniha, na kterou už nějakou dobu čekám. Rozhodla jsem se, že si pro ni na otočku zajedu na Václavák a u té příležitosti koupím Káje nové punčocháče. Ona je totiž poslední dobou expert na díry. Co se punčocháčů, kalhot a legín týče, vždy se během chvilky nějaká ta díra vyklube. Babička zašívá, co jí síly stačí, ale nějaké kousky už prostě nemá smysl opravovat.

Vzpomněla jsem si na to, jak před lety, když byla Terka (sestřenice) ve věku, co je teď Kája, neměla babička také nic jiného na práci, než jí opravovat děravé tepláky... Nechápala jsem, jak si na nich může ty díry tak rychle a snadno udělat. Stejně tak nechápu, že to teď jde Káje tak snadno :-D. Vidí v tom někdo nějakou souvislost??? Ráda bych to pochopila, proč se to děje a proč to je v rodině :-D.

No a tak jsem se o tom zmínila ráno u snídaně Alešovi. Že pojedu na otočku tam a hned zpátky. Můj muž nechápe, co mám na jízdě MHD, a tak, že prý se s holkama přidá... No, původně jsem si pod tím představila úžasný hodinový relax s knihou v ruce, ale když zatoužili jet všichni se mnou, byla jsem pro :-). A ono to bylo nakonec moc fajn...

Potkávali jsme usměvavé lidi. Dokonce nás pouštěli sednout a to už holky nejsou tak malé a Alešova invalidita není tak poznat :-). Bavilo mě sedět a pozorovat, jaké máme hezké holky a že Kája je kopie tatínka a že Kiki, kdyby byla tmavší, tak je zase celá já :-))). Knížku jsem objevila (jeden kus tam na mě čekal), vedle jsme koupili Káje patery punčocháče (raději větší velikost) a Kiki, aby nebyla smutná, tak si vybrala ponožky... A mohli jsme jet "krtkem" zase zpátky (v ceně jedné sms) :-).

Doma už na nás čekala babička Vierka, kterou jsme pozvali na svíčkovou, a pak nebyli doma :-D. Druhá babička se staví snad zítra (doufám, že ještě něco zbyde).

Jo a jako bonus dnešního dne, volal Alešovi kamarád, zda nevezme holky a nepojedou na zvířátka... A tak mám celé odpoledne pro sebe!!! ♥

4 komentáře:

  1. Jen tak na pokuk, připomíná mi tvoje fotečky http://www.sierrastudiosphotography.com/index2.php?v=v1#/home/

    OdpovědětVymazat
  2. Gábinko, už se k vám těším. Tak nechte vylízat alespoň kastrol :o))

    OdpovědětVymazat
  3. Celé odpoledne pro sebe? To zní pohádkově.

    OdpovědětVymazat