31. ledna 2012

Objednáno...

To, že potřebuji objektiv, vím už dávno. Zvažovala jsem, zda opravit starý škráblý, který je dva roky permanentně jetý... Nebo pořídit nový. Ale jaký?

Okukovala jsem fotky holek, které fotí a byla unešená z pevné "85". Jenže ta by mi v "ateliéru" byla na nic :-(. I s "50" mám problém se vejít... A tak jsem řešila dál a půjčovala si objektiv od Honzíka.

Říkala jsem si, že se rozhodne na workshopu, kde budou odborníci a ti poradí. Poradili. Jen cenu jsem rozdýchávala dlouho. Zvažovala levnější varianty. Ale stejně mi všichni potvrdili, že Nikkor je Nikkor... A jelikož to je investice na několik let, rozhodla jsem se jít do toho! Koupila jsem rovnou i UV filtr, aby se mi nestalo to, co s minulým objektivem. Ale také se zařekla, že tento objektiv si holky prostě půjčovat nebudou!

A tak jsem si splnila sen. Sen v hodnotě rodinné dovolené u moře... A teď je mým úkolem vydělat na další rodinnou dovolenou (tak za rok, moříčko, za rok!) :-D.

Video ze svatebního workshopu se Zuzanou Scharf a Štěpánem Mikudou

Workshop svatební fotografie, Loučeň 22/01/2012 from Heliszek on Vimeo.


97/365 Co mě dnes potěšilo:
- čajovna s Aranelkou

7 komentářů:

  1. Tak hlavně ať dobře slouží a on se na té dovolené u moříčka taky bude hodit. :o)

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den... jestli se můžu zeptat, co jste si koupila za objektiv? Taky tak nějakou koukám po nějakém novém... a třeba byste mi pomohla v rozhodování...

    A jaký byl ten workshop? Odnesla jste si z něj něco?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. PS: Krásné fotky přírody... A ty sedmikrásky! Ty já miluju :-).

      Vymazat
    2. Děkuju moc za pochvalu...:)

      Vymazat
  3. Mám objednaný Nikkor 24-70mm 2,8f :-), byl mi doporučen téměř všemi, kdo fotí svatby a jiné portrétní fotografie. Měla jsem ho dnes v ruce a už se na něj těším. I pan prodavač mi rychle vymluvil Sigmu, když jsem chtěla "ušetřit". Dokonce je od Nikonu lepší než od Canonu (posteskla si Zuzana Scharf :-)). Workshop jsem si užila. Utvrdila jsem se v tom, že ne vše dělám špatně :-D a získala i nějaké vychytávky a odpovědi na mé dotazy. Takže jsem byla maximálně spokojená. Snad je to vyčerpávající odpověď :-).

    OdpovědětVymazat
  4. Tak přejuhodně pěkných fotek, a že do focení nedělám vůbec, tak jsem přečetla dvakrát, než jsem pochopila, že to je fakt tak drahé.

    OdpovědětVymazat
  5. No gratulace!!!! o tom zatím jen sním a vypadá to, že dlouho ještě budu! Paráda!

    OdpovědětVymazat