29. srpna 2012

Na horách...


Teta nás již nedočkavě vyhlížela... Zaparkovala jsem naši kytičkatou nádheru a šla se obejmout. Dlouho jsme se neviděly... Roky letí a z tety začíná být taková ta stařičká pohádková babička... Bylo mi 15, když se tam přestěhovala. Ulice byla tenkrát plná dětí a já jim dělala program...

Teď to tam vypadá krapet jinak. Rodiny rozpadlé, domy prodané a sousedská soudržnost ta tam... Ale i tak to tam mám ráda.

Spát jsme šly s tím, co druhý den vše podnikneme... Když začala Kája v noci zvracet, říkala jsem si, že všechny naše plány asi vezmou za své. Co dvě hodiny jsem jí držela mísu a ráno mě čekalo velké praní...

Nicméně jak rychle to přišlo, tak to také odešlo, a tak jsme mohly po obědě vyrazit po stopách mlsného medvěda a dozvědět se plno zajímavostí z Jablonného.











Toužila jsem mít fotky z "kol", a tak cestou zpátky jsem holky vyvezla až úplně nahoru do hor a hledala, kudy na ně... Pořádně to fičelo, o to větší srandu z toho holky měly. A když jsem jim dovolila na polní cestě řídit auto! To byl teprve zážitek!








A večer mě chytla záda... To jen tak na okraj :-).

Den druhý měl být ve znamení výletu do Letohradu. Ale jelikož bylo hezky a teta chtěla do Žamberka na návštěvu, odvezly jsme ji tam a zašly si na koupaliště. Holky poprvé okusily jízdu na tobogánu a většinu času trávily ve vířivce. Kdyby stále něco nechtěly, tak jsem si to tam i já s knížkou moc hezky užila :-).

Večer se stal zázrak. Kája zatoužila si hrát na modelku. S tetou prolezla skříň, půjčila si brýle a kabelku... Kiki jmenovala svou asistentkou a mohlo se začít :-).




"Cooo???" Nahluchlá asistentka :-D




A hádejte, co přišlo v noci??? Ano, zvracení! Kiki to zvládla několikrát do hodiny... K tomu průjem... Ještě že jsem měla koupená homeopatika. Rychle zabrala a od 3 jsme v klidu spaly... Jen ráno zase to praní... I já cítila žaludek, a tak jsme pobalily a raději jely směr Praha.

Ale i přesto, že naše závěrečná "dovolená" byla pob... a pos..., tak jsme si to žily :-D.

24. srpna 2012

Svatební den...



Z dovolené jsme se vracely již včera, abych mohla dnes Míše nafotit svatbu... Mám svou práci ráda, baví mě zachycovat emoce... Poznávat nové lidi... A rozdávat radost. Opět mě dnes zahřálo, když mi nevětsta řekla, že se na mých fotkách líbí sama sobě... A o tom to je... ♥

Holčičky budou zítra u tatínka a já budu pracovat na fotkách... Prázdniny se nám pomalu chýlí ke konci a my máme v plánu ještě navštívit tetu Jarku. Když vše půjde, jak má, v neděli zabalíme a vyrazíme. Letošní léto si užíváme, jak jen to jde. Holky mají o zábavu postaráno. Není čas se nudit. Ještě pár dní a začne opět ten známý kolotoč - škola - školka - práce... Na Káje je vidět, že už se těší. Kiki se už také ptá, kdy už půjde do školky... A já? Já už také potřebuji nějaký ten pravidelný režim :-). A myslím, že i Minie se těší na ta klidná dopoledne, kdy bude moci nerušeně spát :-D.

23. srpna 2012

Mydlák...

Tady je mi vždycky krásně...

Dnešní ráno na Mydláku...

Když jsem byla malá, lodiček bývalo víc...


Bez hlídače by to nešlo!






19. srpna 2012

Doma...








Tohle léto se holky moc doma nezdržují. Od babičky šup k dědovi, od dědy na kolo s tatínkem... A až maminka zabalí, můžou ráno vyrazit do jižních Čech... Mydlák nás již volá... Počasí objednané... Hodláme si to, my tři dračice, pořádně užít :-). Tedy čtyři! Nesmím zapomenout na Minie!

A dnes to jsou přesně 2 roky, co nám umřela Meganka. Vím, že na nás dává stále pozor... Občas podezřívám Minie, že je tak nebojácná, neboť ví, že jí "za zadkem" stojí Megan :-). S láskou na ní vzpomínám... ♥

14. srpna 2012

Pracovní...

Tento týden je pracovní. Odvezla jsem svoje holčičky na hlídání k babičce, abych sama mohla hlídat smečku cizích dětí :-). Ne všechny jsou tedy tak úplně cizí. A mám tam i pár svých mazlíků, co se umí tak krásně přitulit. A Honzíček mi dnes na hřišti přišel říct, že mě má rád... ♥

11. srpna 2012

Oslava...

Holky byly dnes pozvané na oslavu narozenin. Jiříčkovi bylo včera 5 let. A tak co jiného dát k narozeninám takovému pěknému klučinovi, co se rád fotí, než fotky :-).

Ještě jednou vše nej, Jiříčku!



10. srpna 2012

Andílci...

Moji dva Andílci... ♥

Nečas...

Stejně jako loni a přeloni jsme i letos rády přijaly pozvání na chaloupku k L. Jindy velice klidná vesnička se rázem proměnila v hlučnou oblast (snad jen ty stíhačky byly občas hlasitější než my). Myslím, že o dovolené se mluvit moc nedalo, ale děti se vyřádily. Místní obyvatelé si mysleli, že je v Nečasu skautský tábor :-D. Hluk a počet dětí tomu i odpovídal. 


Mé kadibudkové srdíčko do sbírky :-)


Šipkovaná u Bučického mlýna






Bruno, poslední volné štěňátko :-)

Já ta srdíčka najdu všude :-)

I déšť dětem přinesl radost :-)


Kámošky E+K

A koho zaujaly obří bubliny, může sám vyzkoušet. Zde je návod:
5 hrnků vody
0,5 hrnku jaru
2 lžičky glycerinu (prodává se v lékárnách)
2 klacíky
provázek
Provázek navážete tak, aby udělal trojúhelník a na tu nejdelší (prověšenou) stranu navléknete třeba podložku nebo korálek (aby se zatížila). A bubláte a bubláte :-).