30. září 2011

Dýně :-)

Po několika letech jsem se viděla s Radkou a klukama. Daniel je o dva dny starší než naše Karolínka. S Radkou jsme chodily na společnou internetovou diskusi, neboť jsme měly obě termín porodu v dubnu. Našim dětem se ale chtělo na svět dřív, a tak jsme se sešly ještě v Podolí na nedonošeneckém oddělení :-). Úplně stejně na tom byla tenkrát i Katka s Nancy, jen nerodila v Podolí, ale u našich západních sousedů... Daniel má brášku Dominika a brzy budou mít třetího kloučka v rodině :-). Fotila jsem dnes hodně, fotečky budu doplňovat postupně. Čeká mě pracovní víkend, tak nevím, kdy to vše dodělám, ale budu se snažit co nejdříve!

28. září 2011

Sváteční výlet...













Dnešní den jsem neplánovala já, jak bývá zvykem, ale babička Vierka. Navrhla nám, že můžeme jet společně za strejdou Jirkou na Slapy, a pak se cestou zpátky stavit u prababičky a u našich v Písnici.

A tak se i stalo :-). Na Slapech jsme okoukli, jak strejda pokračuje v přístavbě. V Písnici jsem stihla ostříhat tetu Lucinku, u prababičky dostala kožich a u babičky Vierky holky pomáhaly sázet cibulky.

Kája asi nebude zahradnice po babičce. To bylo samé: "Fuj, brouček! Fuj, to je slizké! Tam nesáhnu, tam je pavučina!" Ještě že už alespoň sahá na žížaly :-D. To Kiki, ta je jiná. Ta jí na to řekne: "Já še nebojim!" A už se vrtá rukama v hlíně :-).

Minie si zase výletování užívala. Kiki s ní dělá psí kusy. Klouzala se s ní na klouzačce, houpala na houpačce a nosí ji jako miminko, které čeká na říhnutí... Ještě že to je takový vyrovnaný pes! Jiný by ji už dávno sežral :-).

A za odměnu jsme jí večer přivedli Holynky, aby si tu měla s kým hrát :-).

27. září 2011

A máme tady podzim...

Udělaly jsme si malou procházku na Chvalskou tvrz. Kája šla s tím, že se budeme fotit. Bohužel ji "chuť" rychle přešla a já musela počítat v duchu do deseti. Ta její věčná opozice!!!

Koupila jsem jí dnes v sekáči džíny (hubené), tak mám radost, že "prošly". Navlíkla si je na sebe a sedí jí naprosto dokonale. To je také umění, sehnat na ní kalhoty. A bohužel jí jsou všechny její oblíbené krátké.

S Minie jsem byla u veterináře. Rostou jí nové zuby a staré ještě nevypadly. Prý ještě počkáme, třeba vypadnou...










25. září 2011

Neděle...

Fotila jsem dnes Marečka (1,5 roku). Byl to takový zkušební kousek. Myslím, že pozadí i držáky plní dobře svou funkci :-).








Jinak jsme dnes trávili den u babičky Vierky. Branka stojí, stromky přesazené... Ještě zbývá vypnout plot a bude to!

24. září 2011

Páteční...

Ráno jsme byly s Kiki na ORL, slyší lépe a za 14 dní jdeme na vyšetření nosní mandle a tlaku v uších.

Ve školičce byly nové děti a mám radost, že malá Linda to zvládla bez pláče a bylo vidět, že si to tam užívá.

Kája dělala ve školce koláče. Konečně jsem ji viděla, jak dělá něco soustředěně a není s tím hned hotová...

Pak jsme jely k babičce, vyvenčily Benjieho a Minie. Taťka s Tomem dělali branku...

A večer se šlo "pařit" do MUMu :-). Bylo to fajn posezení. Jen kdyby mě dnes nebolela hlava :-(...




21. září 2011

Běž Foreste, běž...

Jsem zase v tom svém koloběhu a musím říct, že mi to vyhovuje :-).

Dnes jsme vstávaly hodně brzy. Karolínka už musela být ve školce v 7 hodin. Jeli na celodenní výlet do Perníkové chaloupky. Včera, když jsme šly ze školky, tak pomalu brečela, že tam nepojede. Nedalo se s ní mluvit. Na dotaz, "proč" neuměla odpověď. Prostě si trvala na svém, že nejede!!!

Cestou domů jsem se jí snažila vysvětlit, že jí tam nikdo nebude do ničeho nutit (bála se "skluzavky do pekla", kterou si pamatovala, když tam byla před rokem). Že už je snad dost velká, aby věděla, že to není opravdové peklo... Tím náš rozhovor skončil. Nechala jsem jí a doufala, že jí dojde, že se vážně nemá čeho bát.

A ono jí to asi vážně došlo :-). Odpoledne prohlásila, že teda pojede a mohly jsme jít koupit maso na řízky... Ráno se už vyloženě těšila a po příjezdu byla nadšená. Že prý jela "do pekla" hned 3x! Spadl mi kámen ze srdce.

Z výletu se vrátili až v pět hodin, a tak jsme si s Kiki udělaly hezké odpoledne. Zašly si na zmrzku, k tetě Aranelce na kávičku... Minie si hrála s Holynkama a bylo nám moc fajn. Měla jsem i chvíli, abych stihla dodělat fotky ze včerejšího focení. Bohužel mi během toho Kiki usnula, a tak tu teď ještě "straší" a pokud ji neklepnu paličkou, tak tu bude blbnout hodně dlouho...


Je večer, přišla k nám babička Vierka udělat objednávku. Kikina narvala do Minie krajíc chleba, tak beru psy a jdu s nima raději ven. Minie je tak nafouknutá, že by mohla létat. Chvíli před tím mi píše Radka, že se kamarádce ztratit Yorkšír a slyší na jméno Forest...

Vyjdu před barák a vidím Foresta! Volám na něj, mlaskám, pískám... Forest běží dál... Druhé kolečko kolem věžáku... To už naháníme páníčky. Mají obsazeno. Když dorazili, byl už Forest v háji :-(. No jo, no, když mu dají takové jméno, nemůžou se divit, že?!

Tak snad se brzy najde...

PS: Forest se našel!!!

20. září 2011

U kadeřnice...

Můj manžel si všiml, že jsem byla dnes u kadeřnice asi po hodině, co byl doma... A to jsem si myslela, jaká to není změna :-D.

Dnes jsem zase fotila... Zde jedna Lucy :-).