31. srpna 2011

Školka...

Zítra se jde konečně do školky. Letošní prázdniny jsme si moc užily. Musím říct, že byly asi nejhezčí za poslední roky... Ono je to i tím autem... Sbalit si oblečení a vyrazit, kam nás to táhne... Musím pochválit moji Kytičkatou nádheru za to, jak krásně s námi poznávala nová místa a frčela s námi krajinou a vždy nás dovezla tam, kam měla... Že se do ní vešlo neuvěřitelné množství věcí, lidí a zvířat :-). Dokonce jí nevadilo, že má od května prošlou technickou! Já si hlídala začátek září s tím, že to jsou dva roky od pořízení a ona jí prohučela už v květnu :-D.

Karolínky kamarádi jdou zítra do první třídy. Pronesla tady smutně, že se s nima zítra ve školce neuvidí, ale že má úžasnou pani učitelku a že by jí bez Káji bylo ve třídě smutno. Jsem ráda, že to nese statečně. A hlavně budou všichni chodit společně na kroužek, tak se budou každý týden vídat...

Jinak celkově stál dnešek za to :-). Ráno mi vylila Kiki kávu do klávesnice, v poledne překrmila Kája rybičky. Ozvalo se z pokojíčku: "Mami, už ty rybičky dneska někdo krmil?" Já: "Ne, dneska ne." Kája: "Tak to je dobrý." A nic... Já to neřešila. Kája to vyhodnotila sama tak, že když dnes ještě nic nedostaly, tak nevadí, že jim "dopřála". Dopřála jim ale tak moc, že když jsem to za nějakou tu dobu zjistila, půlka jich "kápla" a putovala do záchodu... Rozčilovala jsme se, že nemám nic jiného na práci, než měnit vodu v akvárku a zachraňovat ten zbytek ryb, co tam zbyl. Kája měla samozřejmě "trauma". Okamžitě chtěla volat tatínkovi, ať přijede domů a něco s tím udělá. Zvládly jsme to i bez něj. Alespoň si z toho vezme Kája to, že když něco udělá, bude lépe to říct hned, než pak vidět, co to "ututlání" může napáchat...

No a dotřetice se mi odpoledne připekla omáčka... Maso zachráněno, tak jsem dodělala novou a bylo co jíst.

Zítra to snad nebude tak "náročné" :-D. Krásný první školní den všem... Zvláště prvňáčkům!

28. srpna 2011

Víkend ve znamení návštěv...

Počasí si se mnou v sobotu pohrálo. Nebo spíše jeho předpověď na seznamu, kterou jsem se řídila. Byl naplánován výlet na Slapy. Sbalila jsem plavky, osušky, OPALOVACÍ KRÉMY... Dětem dala šatičky a sobě kraťásky... Taťka se oblékl sám :-).

Nabrali jsme babičku s Benjiekem a jeli se ještě podívat na sekačky na ČM. Domů pro oblečení to bylo pak naštěstí kousek :-). A ještě štěstí, že mi strejda na chatě půjčil teplou bundu... Asi bych zmrzla.

K vodě jsme se tedy vůbec nedostali. Okoukli jsme, jak strejda předělává chatu, zašli si na oběd do Ztraceného mlýna a holky ozkoušely nové hřiště.

Návštěva Slap se stává naším každoročním zvykem. Tak zase za rok... :-)









A v neděli jsme jeli gratulovat babičce a dědečkovi... Babičce dopředu, dědovi zpětně :-). A babička dostala ještě Daisy, která má hned svého nového nápadníka. Káju zajímalo, proč se ten králíček na Daisy tak třese :-D. Babička vysvětlila, že má velkou radost, že ji má u sebe...






25. srpna 2011

:-)

Kiki a Kuba




Milá návštěva...

... k nám zavítala ve středu. S Píďou jsme si užily celý den a vyřádily se na poli :-). Jako za starých časů... ♥








Včelákov, Horní Babákov...



















Hlásím návrat ztracené dcery...

Nestíhám. Skončil klid a pohoda prázdnin. Začíná ten správný kolotoč. A já jsem za to ráda. Už se dokonce těším, až budou holky chodit do školky a já pracovat...

Momentálně makáme v MUMu. Nic není hotové. Dnes jsem jela koupit nový koberec a lino a zítra nám ho dovezou. Podařilo se mi zajistit podlaháře, který nám ho příští týden položí. S MUMínem to vypadá bledě :-(.

Po večerech dělám fotky. Udělala jsem si totiž takovou minidovolenou. Nechala děti doma a jela do Hlinska a jeho okolí fotit... Čekalo tam na mě pár rodin a jeden zamilovaný pár, který mě tak krásně dobil energií.

Vracela jsem se v pondělí večer, jela přes Seč a před sebou měla nádherné zapadající slunce... Ty kopečky, louky, pole, zámky a zříceniny... Já hudbu na plné pecky a drandila jsem si to v mé kytičkaté nádheře směr Praha :-).

Lucy mi umožnila relaxovat, koupat se v bazénu a mít kolem sebe spoustu zvířat (psy, štěňata, ovce, kachny, kocoura...). Šly jsme se kouknout do lesa na jezírka, zajely do Ležáků, kde na mě dýchla tichá atmosféra daného místa... Nedávno jsem viděla Lidice, tak to byl pro mne takový silný zážitek...

20. srpna 2011

Koně...

Jeli jsme do Chlístovic. Řídila jsem, neboť tatínek měl ráno ještě dost promile...

Viděli jsme se tam i se strejdou a prababičkou...

S Kikčou jsme šly do lesa, stavily se na Siónu...

Píchla mě vosa...

A ještě jsme stihli večerní grilování u babičky Vierky...









19. srpna 2011

Pátek...

...pro Gábinku svátek :-)

Dnes jsem nic nemusela, navštívila jsem s holkama tetu Páju a zkolaudovaly jsme jim byteček...

Pak jsme se přesunuly k tetě Evě a dostaly výborný oběd a dokonce i večeři :-)...

Tatínek nám šel večer "kalit", a tak tu máme dámskou jízdu. Pečeme dědovi na zítra dortík "Peříčko"... Slavil nedávno narozeniny, tak ať si dá do nosu. To mi připomíná, že budeme muset zajet ještě za druhým dědou a dodatečně mu popřát. Pro toho tu máme "tekutou" mňamku :-).